luni, 28 noiembrie 2011

Dirk Riske si prabusirea mitului proteinei animale

Am citit si pe acest blog, dar si pe Internet, tot felul de comentarii tendentiose la adresa lui Teodor Gaetano, pe care eu insa nu-l cunosc, deci ma voi abtine de la orice comentariu. Dar, cunosc personal pe altcineva, care a reusit sa demonstreze de zeci de  ani de zile, ce  masa musculara se poate atinge, chiar si cu o hrana vegana nepreparata termic, iar despre acest om, doresc sa va spun astazi cateva vorbe!

Povestea lui Dirk Riske am citit-o pentru prima data - deja cu mai multi ani in urma - in revista Aliantei pentru Sanatate din Germania "Natürlich leben", dar de atunci, am continuat sa aud numai lucruri bune despre el, in special datorita faptului, ca Dirk este un membru al aliantei deosebit de activ. Povestea lui este o poveste de-a dreptul infricosatoare si tare trista, dar in acelasi timp este si o poveste plina de optimism si de nadejde, ca de altfel toate celelate povesti ale oamenilor care au reusit sa scape de la moarte cu ajutorul hranei vii. Iar povestea lui Dirk, ar putea fi de fapt povestea multora dintre noi. 
Dirk Riske a inceput sa practice din pasiune culturismul inca din adolescenta. Desi era un tanar foarte talentat, antrenorii sai nu au fost totusi multumiti cu peformanta naturala pe care a reusit Dirk sa o atinga, astfel incat, sub presiunea psihica creata de cei din jurul sau, Dirk s-a decis la numai 17 ani, sa-si "ajute" corpul cu steroizi. Tot in aceasta perioada, Dirk incepuse si o calificarea in meseria de macelar, astfel incat avea posbilitatea sa consume zilnic cantitati enorme de carne.

Intr-adevar, Dirk a reusit astfel, cu ajutorul medicamentelor (desigur substante interzise prin lege, dar cati sportivi nu se simt obligati sa apeleze la ele, pentru a face fata presiunii psihice extreme, care este exercitatata asupra lor!) si a consumului masiv de carne, sa inregistreze  o crestere a performantei sale - dar... cu ce pret! La nici 24 de ani, Dirk s-a imbolnavit grav - steroizii isi facusera "datoria", medicii au constatat deja prezenta tumorilor pe ficatul sau! Dirk s-a decis in aceasta situatie disperata, sa NU urmeze insa tratamentul medical clasic, ci sa incerce mai intai metodele medicinei alternative. A facut o cura de dezintoxicare, a eliminat complet carnea din alimentatia sa si a trecut pe un regim de viata cu hrana vie, care continea un mare procent de plante verzi din flora spontana. Si nu numai ca Dirk si-a redobandit astfel sanatatea pierduta, dar a reusit sa devina in acest mod, cel mai bun exemplu viu - si aceasta de peste 25 de ani - ca se poate face masa musculara si fara NICIUN fel de proteina animala! Va rog sa va convingeti singuri, privind fotografiile facute de Veronica la Targul de Hrana Vie Rohvolution de la Speyer, in septembrie 2011:


Dirk nu numai ca a reusit astfel sa se vindece de boala grea, cu minimul de suferinta posibil (imaginati-va prin ce ar fi fost nevoit sa treaca, daca ar fi urmat chemoterapia sau celelelate terapii care se practica in medicina alopata intr-un astfel de caz), dar si-a gasit asa si menirea vietii sale, devenind pentru sute de oameni bolnavi si disperati, aflati in cautarea unei solutii viabile pentru a-si redobandi sanatatea, o adevarata faclie, care reuseste sa destrame intunericul nestintei,  fricii si nesigurantei.